Majorka. Pascal Lajt
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.pascal
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym
-Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions?
-Gdzie na wyspie mieszkał Chopin?
-Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa?
-Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc?
Podczas podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal!
Żywe, kolorowe, pełne niepowtarzalnych zapachów targi kochają turyści i chętnie odwiedzają je także mieszkańcy. Wszystkie centra miast na Majorce mają swój cotygodniowy mercat. Niektóre z tych rynków mają szczególne znaczenie historyczne lub są po prostu piękniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę.
Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka
Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to rewelacyjny majorkański przysmak. Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata efektownie na sznurach i wiesza w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu. Dodaje się je do pysznych sosów sofrits, konfitur pomidorowych, sałatek lub po prostu do chleba z oliwą.
Autor: Natalia Nescieruk-Procner,Artur Procner
Data premiery: 2024-04-18
Strony: 160
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka ze skrzydełkami
Format: 190x115x10
Zalecany przedział wiekowy: +