Kalabria i Basilicata. Pascal Lajt
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.pascal
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kalabria i Basilicata Pascal Lajt Kraina niezliczonych plaż, figowej granity i olejku z bergamotki
Które hollywoodzkie filmy kręcono w wykutym w skale centrum Matery?
W jakim mieście odbywa się słynny festiwal ostrej papryki?
Gdzie znaleźć najpiękniejsze kalabryjskie plaże?
Z czego słynie Riviera dei Cedri?
Podczas podróży z Pascalem odwiedzisz mało znane i fascynujące zakątki południowych Włoch!
Kalabria, nazywana terra da scoprire, czyli „krainą do odkrycia” to kombinacja nienaruszonej natury z górami, pagórkami, turkusowym morzem, niezliczonymi plażami i malowniczymi wioskami. Można tu przenieść się w tajemniczy świat Mezzogiorno – autentycznego folkloru i kultury południa Włoch. Basilicata od starożytności związana jest z produkcją oliwek i uprawą winorośli. Warto tu odwiedzić przepiękne miasteczka – Materę i Marateę – oraz twierdzę w Acerenzie i pobliskie zamki.
Dominika Friedrich autorka bloga Kalabria bocznymi drogami
Tartufo di Pizzo
Pizzo to kalabryjska stolica lodów. Klasyczne to tartufonero z orzechami laskowymi, ręcznie wymodelowane na kształt półkuli, z „sercem”z roztopionej gorzkiej czekolady, obtoczone w kakao i cukrze. Tych najlepszych i oryginalnych najlepiej spróbować w Gelateria Belvedere, działającej w Pizzo od 1901 r.
Autor: Dominika Friedrich
Data premiery: 2025-03-27
Strony: 160
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka ze skrzydełkami
Format: 190x115x9
Zalecany przedział wiekowy: +