Może to anemia? Niska ferrytyna, niedobory żelaza – wszystko, co warto wiedzieć
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.publicat
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Wszystko, co warto wiedzieć o anemii!
Anemia to jedno z największych wyzwań zdrowotnych naszych czasów. Książka w przystępny sposób objaśnia jej mechanizmy, analizuje przyczyny i skutki, a przede wszystkim daje konkretne wskazówki dotyczące zalecanych badań, diety czy suplementacji. Autorki obalają liczne mity związane z żelazem, bazując na aktualnej wiedzy naukowej. Znajdziesz tutaj również 50 przepisów na dania bogate w żelazo, które z łatwością włączysz do codziennego jadłospisu.
Poradnik uzupełniają wywiady z zaproszonymi specjalistkami. Na najczęstsze pytania pacjentów odpowiadają:
• farmaceutka Laura Krumpholz (@nieanegdotycznie)
• ginekolożka dr n. med. Agnieszka Nalewczyńska (@drnalewczynska)
• trycholożka Karolina Czyżowska (@karolinaczyzowska)
O AUTORKACH
Anna Reguła – dyplomowana dietetyczka, edukatorka żywieniowa oraz autorka książek. Założycielka @niekoniecznie_dietetycznie, jednego z najpopularniejszych w Polsce profili na Instagramie o zdrowym odżywianiu.
Zuzanna Woźniak – dietetyczka kliniczna, na co dzień pomaga przywracać zdrowie, dobre samopoczucie i odpowiedni poziom energii. Specjalizuje się m.in. w temacie anemii. Na Instagramie prowadzi konto @zuzannawozniak.dietetyk.
Autor: Anna Reguła,Zuzanna Woźniak
Data premiery: 2025-06-30
Strony: 256
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka
Format: 240x165x18
Zalecany przedział wiekowy: +