Umami. Jak smakuje Japonia
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.pascal
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?
Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek!
Z tej książki dowiesz się m.in:
·Czy wołowina Kōbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?
·Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?
·Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?
·Czym się różni tempura od furai?
·Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?
·Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?
Autor: Tomasz Cegielski
Data premiery: 2025-05-30
Strony: 352
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka ze skrzydełkami
Format: 215x158x26
Zalecany przedział wiekowy: +