Wczytuję dane...

Umami. Jak smakuje Japonia

Model:  30867466
średnia: 0.0  ocen: 0
Ten produkt nie ma jeszcze ocen
Produkt dostępny!
50 szt.
56,19 PLN

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?

Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek!

Z tej książki dowiesz się m.in:

·Czy wołowina Kōbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?

·Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?

·Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?

·Czym się różni tempura od furai?

·Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?

·Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?


Autor: Tomasz Cegielski
Data premiery: 2025-05-30
Strony: 352
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka ze skrzydełkami
Format: 215x158x26
Zalecany przedział wiekowy: +
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 PLN

Darmowa dostawa
dla zamówień powyżej 199 PLN

Wsparcie klientów odpowiemy na wszelkie pytania

Wsparcie klientów
odpowiemy na wszelkie pytania

Gwarancja jakości Zaufało nam wielu klientów

Gwarancja jakości
Zaufało nam wielu klientów

Bezpieczne płatności online

Bezpieczne płatności
online