Jadalne zioła i owoce lasów, łąk i pól - jak je rozpoznawać
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.amber
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
JEDYNY TAKI PRZEWODNIK — KIESZONKOWY FORMAT, WIEDZA JAK Z ENCYKLOPEDII!
Kod kolorów ułatwi ci rozpoznawanie.
Odkryj pasję zbierania dzikich ziół i owoców!
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne, m.in. dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów.
Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem – konwalią...
140 gatunków jadalnych dzikich ziół i owoców oraz ich trujących sobowtórów
— według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach.
— według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień.
Nowatorska forma i maksimum treści:
— Opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia
— Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków
— Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny
— Przepisy kulinarne
Autor: Rudi Beiser
Data premiery: 2024-03-19
Strony: 176
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka ze skrzydełkami
Format: 195x132x10
Zalecany przedział wiekowy: +